Εκτύπωση

Ενημερωτικό  Σημείωμα 4-10-2017

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι,

την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 θα επισκεφτούμε το 5ο Δ.Σ. Σπάρτης, όπου στον αύλειο χώρο του θα έχει εγκατασταθεί φορητό ψηφιακό Πλανητάριο με λυόμενο θόλο 6 μέτρων, πλήρη ημισφαιρική οθόνη 360ο (συνολικής επιφάνειας 57 m2) και με τρισδιάστατο ήχο, για σειρά προβολών σε μαθητές/τριες, με αντικείμενο την εξερεύνηση του διαστήματος από τον άνθρωπο και τη γνωριμία με απόμακρους πλανήτες και δορυφόρους του ηλιακού μας συστήματος.

Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπιο τον Ήλιο μας, μέσω προστατευτικού ηλιακού φίλτρου, ενώ αν θελήσουν θα μπορούν συνοδεία γονέων/κηδεμόνων να παρευρεθούν και το βράδυ, προκειμένου να έχουν την εμπειρία παρατήρησης και του νυκτερινού ουρανού και ιδιαίτερα της «γειτονικής» μας Σελήνης, του μακρινού Κρόνου και των δακτυλίων του, αλλά και άλλων ουρανίων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος.

Σημειώνουμε ότι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο βρίσκεται υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου, αστρονόμου –πλέον των τεσσάρων δεκαετιών- του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η είσοδος για μαθητές/τριες ανέρχεται σε € 4.