Εκτύπωση

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

 

20171009_130438
20171009_130457
20171009_130505
20171009_130514
diploma_mou

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από 7 έως 22 Οκτωβρίου 2017.

 Η βασική ιδέα πίσω από την Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι να δείξει πώς ο προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει να ζωντανέψουν οι ιδέες σας, να  γίνει ο προγραμματισμός Η/Υ πιο προσιτός και να απομυθοποιηθούν οι δεξιότητες που χρειάζονται για να μάθει κάποιος να προγραμματίζει.

Ο Alessandro Bogliolo, επικεφαλής της ομάδας των 90 εθελοντών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, δήλωσε:

«Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι δημιούργησαν πολλά πράγματα από πέτρα, σίδερο, χαρτί και μολύβι, τα οποία έχουν αλλάξει τη ζωή μας, τώρα όμως ζούμε σε μια διαφορετική εποχή, όπου ο κόσμος μας βασίζεται στην χρήση Η/Υ και του προγραμματισμού τους. Διαφορετικές εποχές έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε θέσεις εργασίας και δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού θέλουμε ο κάθε Ευρωπαίος να αποκτήσει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον προγραμματισμό και να διασκεδάσει μέσα από αυτόν. Ας μάθουμε λοιπόν να προγραμματίζουμε για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας".

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που τη διαχειρίζονται εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση του προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από την ομάδα των Νεαρών Συμβούλων για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο μάθημα των ΤΠΕ οι μαθητές σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Τόνια Ζαχαράκη, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό Η/Υ με ψυχαγωγικό τρόπο.. Προγραμματίζουν δραστηριότητες στα αγαπημένα τους παιχνίδια MineCraft, StarWars, Frozen και UngryBirds μέσα από τον ιστότοπο studio.code.org