Εκτύπωση

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 15/12/2017

 

Θέμα 1ο: «Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών»

 

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. 210413/ΓΔ4/1-12-2017 εγκυκλίου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καλούμαστε να σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα Ωρολόγια Προγράμματα, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό μάθημα τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, οι μαθητές/τριες παρακολουθούν και αξιολογούνται στο μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στα Προεδρικά Διατάγματα για την αξιολόγηση των μαθητών/τριών.

Δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών/τριών από το μάθημα τον Θρησκευτικών παρέχεται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 12773/Δ2/23-01-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ.

 

Θέμα 2ο: «Έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών του σχολείου μας, με παράλληλη ενημέρωση των γονέων»

 

Οι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών των τμημάτων Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2 & Στ1 θα δοθούν από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς των τμημάτων στους γονείς/κηδεμόνες τους την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ., ενώ οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών των τμημάτων Α1, Α2 & Β1 θα ενημερωθούν την ίδια μέρα από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς των τμημάτων για την πρόοδο των παιδιών τους.

      Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Β2 και ΣΤ2, με υπηρεσία στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, θα δώσουν τους ελέγχους προόδου και θα ενημερώσουν τους  γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών τους για την πρόοδό τους, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ.

 

Θέμα 3ο: «Εκκλησιασμός ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων»

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών/τριών του σχολείου μας στον ιερό ναό του Οσίου Νίκωνος, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, περίπου στις 09:30, θα επιστρέψουμε στο σχολείο και θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα μαθημάτων. Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν μπορούν να προετοιμαστούν και να κοινωνήσουν.

Επειδή για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στην εν λόγω έξοδο από τη σχολική μονάδα απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη των Γονέων/Κηδεμόνων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 16 του Π.Δ.79/2017 (Φ.Ε.Κ. 109/1-8-2017, τ.Α’), παρακαλούμε για τη συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και την προσκόμισή της στον/στην υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό του τμήματος.   

Θέμα 4ο: «Χριστουγεννιάτικη αγορά»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης σας προσκαλούν στο  χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα λειτουργήσει στον χώρο του σχολείου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, από 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ,., με χριστουγεννιάτικα δωράκια που ετοίμασαν για εσάς. Τα έσοδα -έπειτα από απόφαση των παιδιών- θα χρησιμοποιηθούν για αγορά εξοπλισμού για το μάθημα της μουσικής.

Παρακαλούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας των μαθητών/τριών του σχολείου μας.                                              

                                                                  

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου