Εκτύπωση

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 21-3-2018

Θέμα 1ο: «Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου»

      Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 8:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 2018 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την εορτή έχουν προετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης με τους/τις εκπαιδευτικούς τους. Όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας είναι προσκεκλημένοι/ες στην εορταστική αυτή εκδήλωση.

       Μετά το πέρας του εορτασμού και περί ώρα 10:00 π.μ., όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν απ’ το σχολείο –και συνεπώς δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα- εκτός από τους/τις μαθητές/τριες του Στ1 & Στ2 τμήματος, οι οποίοι/ες μαζί με τον σημαιοφόρο και τους/τις παραστάτες και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Χονδρού Παναγιώτη και Λεβεντάκη Σοφίας, θα μεταβούν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα στις 11:00 π.μ. και θα συμμετέχουν στο προσκύνημα-κατάθεση στεφάνου. Μετά το πέρας της τελετής, τους/τις μαθητές/τριες θα παραλάβουν οι γονείς/κηδεμόνες τους από το χώρο του Κενοταφίου.

Θέμα 2ο: «Δοξολογία-παρέλαση-χοροί την ημέρα της 25ης Μαρτίου»

        Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, ο σημαιοφόρος της Στ2 τάξης, οι παραστάτες και η ταμπελοφόρος, θα πρέπει να βρίσκονται στις 10:00 π.μ. στο άγαλμα του Λυκούργου το οποίο βρίσκεται στο Πάρκο Ευαγγελίστριας απ’ όπου θα παραληφθούν από τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Μπαμπαλέτο Δημήτριο & Καμπέρη Βασιλική και θα μεταβούν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας για τη δοξολογία και εν συνεχεία θα μεταβούν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και από εκεί στον προκαθορισμένο χώρο (στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Λεωνίδου) για την προετοιμασία τους για την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς.

       Οι μαθητές/τριες των τάξεων που συμμετέχουν στην παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Λεωνίδου, στις 11:30 π.μ. τους/τις οποίους/ες θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί, κ.κ. Ανδρώνης Βασίλειος & Δριβάκος Γεώργιος, οι οποίοι και θα τους συνοδεύσουν στην παρέλαση. Μετά το πέρας της παρέλασης οι μαθητές/τριες που δε συμμετέχουν στους παραδοσιακούς χορούς θα παραληφθούν από τους γονείς/κηδεμόνες τους στο σημείο όπου ολοκληρώνεται η παρέλαση (επί της οδού Λυκούργου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου όπου βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο), ενώ οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στους παραδοσιακούς χορούς θα συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς Ανδρώνη Βασίλειο & Καμπέρη Βασιλική και αμέσως μετά τη λήξη τους, θα παραληφθούν από τους γονείς/κηδεμόνες τους στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

       Σημειώνουμε ότι όλοι/ες οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στις ανωτέρω εορταστικές εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ενδεδυμένοι/ες με παραδοσιακές στολές.

 

                                                                       Από τη Διεύθυνση του Σχολείου