Εκτύπωση

Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας 2018 στην Καλαμάτα

 df18 0adf18 6a  df18 8a

df18 1a   df18 4a   df18 9a

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διεξάγεται παράλληλα σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, ενώ στην Καλαμάτα  πραγματοποιήθηκε 19 και 20 Απριλίου  στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάστηκαν και εκτέθηκαν μαθητικά έργα (projects), που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής ή με τη χρήση εργαλείων Πληροφορικής και Διαδικτύου. Πολλά από αυτά ήταν πρωτότυπα κα καινοτομικά, ενώ όλα εξέφραζαν τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα διεξήχθησαν Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές. Συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ υπήρξε ο Δήμος Καλαμάτας.

Οι μαθητές της Ε' Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το ψηφιακό φεστιβάλ την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, παρακολούθησαν παρουσιάσεις μαθητικών έργων, την παρουσίαση του έργου με το οποίο συμμετείχε η χώρα μας στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής στην Κόστα Ρίκα(κατέλαβε τη 2η θέση στην Ευρώπη και την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη) και συμμετείχαν σε Εργαστήρια Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι των τάξεων, ο  κ. Γιώργος Δριβάκος, η κ. Γιωργία Μπούτου και η δασκάλα Πληροφορικής του σχολείου κ. Τόνια Ζαχαράκη.