Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

codeweekeu   scratch

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2018  πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018. 

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που γιορτάζει τη δημιουργία εφαρμογών και πραγμάτων γύρω μας μέσω της συγγραφής κώδικα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν χρησιμοποιώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα και ακόμα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.

Για το 2018, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού επιθυμεί να αξιοποιήσει περισσότερο τον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και να δοκιμάσουν προτεινόμενες δραστηριότητες.

Στο σχολείο μας, στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, οι μαθητές της Γ', Δ', Ε' και Στ' Τάξης εμβάθυναν στην έννοια του προγραμματισμού μέσω του προγραμματιστικού περιβάλλοντος Scratch. Οι μαθητές με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Τόνιας Ζαχαράκη δημιούργησαν τις πρώτες τους εφαρμογές και ενθουσιάστηκαν από το συναρπαστικό κόσμο του προγραμματισμού και τις δυνατότητές του. Κατανόησαν σε βάθος πόσο περισσότερο ενδιαφέρον είναι γι' αυτούς να είναι οι ίδιοι δημιουργοί των παιχνιδιών τους από το να είναι απλοί χρήστες εφαρμογών που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει άλλοι.