ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 21-3-2018

Θέμα 1ο: «Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου»

      Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 και ώρα 8:30 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας εορταστική εκδήλωση για την επέτειο της Εθνικής Εορτής της 25ης Μαρτίου 2018 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Την εορτή έχουν προετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης με τους/τις εκπαιδευτικούς τους. Όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας είναι προσκεκλημένοι/ες στην εορταστική αυτή εκδήλωση.

       Μετά το πέρας του εορτασμού και περί ώρα 10:00 π.μ., όλοι/ες οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν απ’ το σχολείο –και συνεπώς δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα- εκτός από τους/τις μαθητές/τριες του Στ1 & Στ2 τμήματος, οι οποίοι/ες μαζί με τον σημαιοφόρο και τους/τις παραστάτες και με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.κ. Χονδρού Παναγιώτη και Λεβεντάκη Σοφίας, θα μεταβούν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα στις 11:00 π.μ. και θα συμμετέχουν στο προσκύνημα-κατάθεση στεφάνου. Μετά το πέρας της τελετής, τους/τις μαθητές/τριες θα παραλάβουν οι γονείς/κηδεμόνες τους από το χώρο του Κενοταφίου.

Θέμα 2ο: «Δοξολογία-παρέλαση-χοροί την ημέρα της 25ης Μαρτίου»

        Την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, ο σημαιοφόρος της Στ2 τάξης, οι παραστάτες και η ταμπελοφόρος, θα πρέπει να βρίσκονται στις 10:00 π.μ. στο άγαλμα του Λυκούργου το οποίο βρίσκεται στο Πάρκο Ευαγγελίστριας απ’ όπου θα παραληφθούν από τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Μπαμπαλέτο Δημήτριο & Καμπέρη Βασιλική και θα μεταβούν στον Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας για τη δοξολογία και εν συνεχεία θα μεταβούν στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων και από εκεί στον προκαθορισμένο χώρο (στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Λεωνίδου) για την προετοιμασία τους για την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς.

       Οι μαθητές/τριες των τάξεων που συμμετέχουν στην παρέλαση θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Λεωνίδου, στις 11:30 π.μ. τους/τις οποίους/ες θα παραλάβουν οι εκπαιδευτικοί, κ.κ. Ανδρώνης Βασίλειος & Δριβάκος Γεώργιος, οι οποίοι και θα τους συνοδεύσουν στην παρέλαση. Μετά το πέρας της παρέλασης οι μαθητές/τριες που δε συμμετέχουν στους παραδοσιακούς χορούς θα παραληφθούν από τους γονείς/κηδεμόνες τους στο σημείο όπου ολοκληρώνεται η παρέλαση (επί της οδού Λυκούργου, στην είσοδο του Δημοτικού Πάρκου όπου βρίσκεται και το Αρχαιολογικό Μουσείο), ενώ οι μαθητές/τριες που συμμετέχουν στους παραδοσιακούς χορούς θα συνοδεύονται από τους εκπαιδευτικούς Ανδρώνη Βασίλειο & Καμπέρη Βασιλική και αμέσως μετά τη λήξη τους, θα παραληφθούν από τους γονείς/κηδεμόνες τους στην Κεντρική Πλατεία Σπάρτης.

       Σημειώνουμε ότι όλοι/ες οι μαθητές/τριες που θα συμμετέχουν στις ανωτέρω εορταστικές εκδηλώσεις θα πρέπει να είναι ενδεδυμένοι/ες με παραδοσιακές στολές.

 

                                                                       Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Ενημερωτικό Σημείωμα 13-3-2018

Έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών του σχολείου μας, με παράλληλη ενημέρωση των γονέων

 

Οι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών των τμημάτων Γ1, Γ2, Δ1, Ε2, Στ1 & Στ2 θα δοθούν από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς των τμημάτων στους γονείς/κηδεμόνες τους την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018 και ώρα 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ., ενώ οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών των τμημάτων Α1, Α2, Β1 & Β2 θα ενημερωθούν την ίδια μέρα από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς των τμημάτων για την πρόοδο των παιδιών τους.

      Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Δ2 και Ε1, με υπηρεσία στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, θα δώσουν τους ελέγχους προόδου και θα ενημερώσουν τους γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών τους για την πρόοδό τους, την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 και ώρα 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου                                                  

 

 

 

Ενημερωτικό Σημείωμα με θέμα : "Η τσάντα στο σχολείο"

sxoliki tsanta

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το υπ' αριθμ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 (ΑΔΑ:6Ω354653ΠΣ-Ε6Ο) έγγραφο του Υπουργού Παιδείας, κ. Κωνσταντίνου Γαβρόγλου, για πρώτη φορά από φέτος και στο εξής: "καθιερώνεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιτον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα, στο σχολείο", στο πλαίσιο υλοποίησης δράσης με τίτλο: "Η τσάντα στο σχολείο". Επίσης, στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται "ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία των μαθημάτων κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου".

Κατόπιν τούτου και σε εφρμογή των ανωτέρω, με την υπ' αριθμ. 17/09-01-2018 (θέμα 1ο) Πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας, αποφασίζεται η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών/τριών στο σχολείο τα παρακάτω Σαββατοκύριακα:

27 & 28 Ιανουαρίου 2018, 10 & 11 Φεβρουαρίου 2018, 17 & 18 Μαρτίου 2018, 28 & 29 Απριλίου 2018, 19 & 20 Μαΐου 2018, 9 & 10 Ιουνίου 2018.

Συνεπώς , αρχής γενομένης από την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 208, μετά τη λήξη των μαθημάτων οι μαθητές/τριες θα επιστρέψουν στο σπίτι χωρίς τη σχολική τους τσάντα, την οποία θα παραλάβουν εκ νέου τη Δευτέρα το πρωί. Το ίδιο θα επαναληφθεί και τις ακόλουθες Παρασκευές, 9 Φεβρουαρίου, 16 Μαρτίου, 27 Απριλίου, 18 Μαΐου, 8 Ιουνίου 2018 και θα συνεχιστεί και κατά το νέο σχολικό έτος.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 15/12/2017

 

Θέμα 1ο: «Ενημέρωση για τη διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών»

 

Κατόπιν της υπ’ αριθμ. 210413/ΓΔ4/1-12-2017 εγκυκλίου του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, καλούμαστε να σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με τα ισχύοντα Ωρολόγια Προγράμματα, το μάθημα των Θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό μάθημα τόσο στην Πρωτοβάθμια όσο και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, οι μαθητές/τριες παρακολουθούν και αξιολογούνται στο μάθημα των Θρησκευτικών σύμφωνα με ό,τι προβλέπεται στα Προεδρικά Διατάγματα για την αξιολόγηση των μαθητών/τριών.

Δυνατότητα απαλλαγής των μαθητών/τριών από το μάθημα τον Θρησκευτικών παρέχεται σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 12773/Δ2/23-01-2015 εγκύκλιο του ΥΠΠΕΘ.

 

Θέμα 2ο: «Έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών του σχολείου μας, με παράλληλη ενημέρωση των γονέων»

 

Οι έλεγχοι προόδου των μαθητών/τριών των τμημάτων Γ1, Γ2, Δ1, Δ2, Ε1, Ε2 & Στ1 θα δοθούν από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς των τμημάτων στους γονείς/κηδεμόνες τους την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ., ενώ οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών των τμημάτων Α1, Α2 & Β1 θα ενημερωθούν την ίδια μέρα από τους/τις υπεύθυνους/ες εκπαιδευτικούς των τμημάτων για την πρόοδο των παιδιών τους.

      Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των τμημάτων Β2 και ΣΤ2, με υπηρεσία στο Ολοήμερο Πρόγραμμα, θα δώσουν τους ελέγχους προόδου και θα ενημερώσουν τους  γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών τους για την πρόοδό τους, την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ.

 

Θέμα 3ο: «Εκκλησιασμός ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων»

Ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός των μαθητών/τριών του σχολείου μας στον ιερό ναό του Οσίου Νίκωνος, τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017. Οι μαθητές/τριες θα προσέλθουν στο σχολείο κανονικά και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, περίπου στις 09:30, θα επιστρέψουμε στο σχολείο και θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα μαθημάτων. Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν μπορούν να προετοιμαστούν και να κοινωνήσουν.

Επειδή για τη συμμετοχή των μαθητών/τριών στην εν λόγω έξοδο από τη σχολική μονάδα απαιτείται η έγγραφη σύμφωνη γνώμη των Γονέων/Κηδεμόνων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 2 του άρθρου 16 του Π.Δ.79/2017 (Φ.Ε.Κ. 109/1-8-2017, τ.Α’), παρακαλούμε για τη συμπλήρωση της σχετικής υπεύθυνης δήλωσης και την προσκόμισή της στον/στην υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό του τμήματος.   

Θέμα 4ο: «Χριστουγεννιάτικη αγορά»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ’ τάξης σας προσκαλούν στο  χριστουγεννιάτικο Bazaar που θα λειτουργήσει στον χώρο του σχολείου, την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017, από 1:20 μ.μ. έως 2:00 μ.μ,., με χριστουγεννιάτικα δωράκια που ετοίμασαν για εσάς. Τα έσοδα -έπειτα από απόφαση των παιδιών- θα χρησιμοποιηθούν για αγορά εξοπλισμού για το μάθημα της μουσικής.

Παρακαλούμε θερμά για τη συμμετοχή σας και τη στήριξη αυτής της πρωτοβουλίας των μαθητών/τριών του σχολείου μας.                                              

                                                                  

 

 

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Ενημερωτικό Σημείωμα 15-11-2017

Εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του Αντιδικτατορικού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης.

Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 8:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του Αντικτατορικού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης. Την εορτή έχουν προετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' Τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους. Όλοι οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών του σχολείου μας είναι προσκεκλημένοι/ες στην εορταστική αυτή εκδήλωση.

Μετά το πέρας του εορτασμού και περί ώρα 09¨45 π.μ., οι μαθητές/τριες θα αποχωρήσουν απ' το σχολείο και συνεπώς δε θα λειτουργήσει το Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

 

Ενημερωτικό Σημείωμα 26-10-2017

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν αιτήματος του Δήμου Σπάρτης από την Τρίτη 31/10/2017 και μέχρι και τη Δευτέρα 6/11/2017 και μόνο για το διάστημα αυτό, η προσέλευση και η αποχώρηση των μαθητών/τριών θα γίνεται αποκλειστικά από την είσοδο επί της οδού Αγίου Νίκωνος, λόγω εργασιών που θα πραγματοποιούνται για τον αγώνα Spartan Race επί της οδού Κ.Παλαιολόγου από τη συμβολή της με την οδό Θερμοπυλών μέχρι τη συμβολή της με την οδό Τριακοσίων.

Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Ενημερωτικό  Σημείωμα 4-10-2017

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι,

την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 θα επισκεφτούμε το 5ο Δ.Σ. Σπάρτης, όπου στον αύλειο χώρο του θα έχει εγκατασταθεί φορητό ψηφιακό Πλανητάριο με λυόμενο θόλο 6 μέτρων, πλήρη ημισφαιρική οθόνη 360ο (συνολικής επιφάνειας 57 m2) και με τρισδιάστατο ήχο, για σειρά προβολών σε μαθητές/τριες, με αντικείμενο την εξερεύνηση του διαστήματος από τον άνθρωπο και τη γνωριμία με απόμακρους πλανήτες και δορυφόρους του ηλιακού μας συστήματος.

Παράλληλα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν με τηλεσκόπιο τον Ήλιο μας, μέσω προστατευτικού ηλιακού φίλτρου, ενώ αν θελήσουν θα μπορούν συνοδεία γονέων/κηδεμόνων να παρευρεθούν και το βράδυ, προκειμένου να έχουν την εμπειρία παρατήρησης και του νυκτερινού ουρανού και ιδιαίτερα της «γειτονικής» μας Σελήνης, του μακρινού Κρόνου και των δακτυλίων του, αλλά και άλλων ουρανίων σωμάτων του ηλιακού μας συστήματος.

Σημειώνουμε ότι το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο βρίσκεται υπό την εποπτεία του Νικόλαου Ματσόπουλου, αστρονόμου –πλέον των τεσσάρων δεκαετιών- του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η είσοδος για μαθητές/τριες ανέρχεται σε € 4.

Ενημερωτικό Σημείωμα 29 - 09 - 2017

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι:

Σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα η υποδοχή των μαθητών/τριών θα γίνεται από 8:00 – 8:15. Η προσέλευση των μαθητών/τριών θα πρέπει να γίνεται αυστηρά έως τις 8:15 π.μ., καθώς παρακωλύεται η ομαλή εξέλιξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με το φαινόμενο των αργοπορημένων μαθητών/τριών.

Με δεδομένο ότι οι μαθητές/τριες της Α’ τάξης έχουν προσαρμοστεί πλέον στο σχολικό περιβάλλον, κατά τη λήξη του πρωινού προγράμματος θα παραλαμβάνονται  από την κεντρική είσοδο, όταν θα έχουν αποχωρήσει όλοι/ες οι υπόλοιποι/ες μαθητές/τριες.

Η είσοδος των γονέων και κηδεμόνων των μαθητών/τριών στο χώρο του σχολείου μπορεί να γίνεται κατά την ημέρα και ώρα που έχει οριστεί από τον/την υπεύθυνο εκπαιδευτικό του τμήματος, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα, προκειμένου να ενημερωθούν για την πρόοδό τους και να συζητήσουν μαζί του/της για οποιοδήποτε παιδαγωγικό-μαθησιακό ζήτημα.

Τμήμα Α1

Γεωργουσοπούλου Πολυξένη                   

1η Τρίτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Α2

Φραγκίσκου Ναυσικά

1η Δευτέρα κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Β1

Μπαμπαλέτος Δημήτριος

1η Τρίτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Β2

Φλώρου Χριστίνα

1η Πέμπτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Γ1

Καμπέρη Βασιλική

1η Τρίτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Γ2

Τσούκλερης Κυριάκος

1η Τρίτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Δ1

Βοργιάς Φίλιππος

1η Πέμπτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Δ2

Ρασσιάς Κωνσταντίνος

1η Παρασκευή κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Ε1

Δριβάκος Γεώργιος

1η Δευτέρα κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Ε2

Μπούτου Γεωργία

1η Δευτέρα κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Στ1

Χονδρός Παναγιώτης

1η Πέμπτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Τμήμα Στ2

Λεβεντάκη Σοφία

1η Τετάρτη κάθε μήνα από ώρα 13:20-14:00

Για οποιαδήποτε άλλη ανάγκη εισόδου γονέων και κηδεμόνων στο χώρο του σχολείου, σας γνωρίζουμε τις ώρες των διαλειμμάτων:

ΩΡΕΣ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

  9:40 – 10:00

1ο διάλειμμα

11:30 – 11:45

2ο διάλειμμα

12:25 – 12:35

3ο διάλειμμα

Σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 154710/Δ5 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. η Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017 ορίζεται ως η 4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού σχ. έτους 2017-2018. Ως εκ τούτου, θα υλοποιηθούν από τη σχολική μας μονάδα σχετικές δράσεις, οπότε οι μαθητές/τριες θα πρέπει να έρθουν με αθλητική ενδυμασία. Σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες δράσεις λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, αυτές θα μεταφερθούν σε άλλη ημερομηνία και θα ακολουθηθεί κανονικά το ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων. Το Ολοήμερο τμήμα θα λειτουργήσει κανονικά.

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και τη συνεργασία.

                                                      Από τη Διεύθυνση του σχολείου