Η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου

lixi 17 18 1 a lixi 17 18 2 blixi 17 18 3 c

Την Πέμπτη 14 Ιουνίου έκλεισε με θερμά χειροκροτήματα από 800 και πλέον γονείς και φίλους, η αυλαία της καλοκαιρινής εορτής που είχαν ετοιμάσει μαθητές και εκπαιδευτικοί του 2ου 12/θ Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης για τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους. Το πρόγραμμα  αυτής της ταυτόχρονα ψυχαγωγικής αλλά και παιδαγωγικής εκδήλωσης περιελάμβανε μελωδίες από φλογέρα, τραγούδια, παραδοσιακούς χορούς,  αλλά και θεατρικά δρώμενα για ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο! 

Μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας 2018 στην Καλαμάτα

 df18 0adf18 6a  df18 8a

df18 1a   df18 4a   df18 9a

Το 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας διεξάγεται παράλληλα σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, ενώ στην Καλαμάτα  πραγματοποιήθηκε 19 και 20 Απριλίου  στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας παρουσιάστηκαν και εκτέθηκαν μαθητικά έργα (projects), που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής ή με τη χρήση εργαλείων Πληροφορικής και Διαδικτύου. Πολλά από αυτά ήταν πρωτότυπα κα καινοτομικά, ενώ όλα εξέφραζαν τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς των μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, θα διεξήχθησαν Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές. Συνδιοργανωτής του Φεστιβάλ υπήρξε ο Δήμος Καλαμάτας.

Οι μαθητές της Ε' Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το ψηφιακό φεστιβάλ την Πέμπτη 19 Απριλίου 2018, παρακολούθησαν παρουσιάσεις μαθητικών έργων, την παρουσίαση του έργου με το οποίο συμμετείχε η χώρα μας στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής στην Κόστα Ρίκα(κατέλαβε τη 2η θέση στην Ευρώπη και την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη) και συμμετείχαν σε Εργαστήρια Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού.

Τους μαθητές συνόδευσαν οι δάσκαλοι των τάξεων, ο  κ. Γιώργος Δριβάκος, η κ. Γιωργία Μπούτου και η δασκάλα Πληροφορικής του σχολείου κ. Τόνια Ζαχαράκη.

 Σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 

25mar00
25mar101
25mar102
25mar103
25mar104
25mar105
25mar110
25mar112
25mar114
25mar119
25mar124
 

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε  η εορταστική εκδήλωση του Σχολείου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες της Έκτης τάξης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σχετικά με τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και απέσπασαν τα χειροκροτήματα των συμμαθητών τους καθώς και των εκπαιδευτικών και των γονέων που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Οι μαθητές/τριες της Πέμπτης τάξης, που συμμετείχαν στη χορωδία του Σχολείου, πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

Την οργάνωση της γιορτής είχαν οι δάσκαλοι της Έκτης τάξης κ.κ Σοφία Λεβεντάκη και Παναγιώτης Χονδρός, ενώ τη διδασκαλία της χορωδίας είχε αναλάβει ο δάσκαλος μουσικής κ. Θεόδωρος Μπουγάδης.  
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Ξένια Γεωργουσοπούλου.  

Χελιδονίσματα

 xelidonismata11 xelidonismata22 xelidonismata66 

xelidonismata77

Με αφορμή τον ερχομό της Άνοιξης, την Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης συνοδευόμενοι/ες από τους/τις εκπαιδευτικούς Φλώρου Χριστίνα, Βιδάλη Μαριγώ, Μπουγάδη Θεόδωρο και Μπαμπαλέτο Δημήτριο αναβίωσαν το έθιμο της «Χελιδόνας». Ένα έθιμο που επιβιώνει από τους αρχαίους Έλληνες και σε άλλα μέρη της πατρίδας μας όπως στη Μακεδονία, Θράκη, Δωδεκάνησα.

Πρόκειται για τα λεγόμενα «χελιδονίσματα», τα ανοιξιάτικα κάλαντα. Τα παιδιά περνούσαν σε ένα ραβδί, ένα καλάθι με φύλλα κισσού. Στην άκρη του ραβδιού στερέωναν ένα μικρό ξύλινο χελιδόνι που μπορούσε να γυρνά γύρω - γύρω. Όταν η "χελιδόνα" γυρίζει, οι κορδέλες, που είναι στερεωμένες πάνω στο χελιδονάκι, πέφτουν μέσα στο σπίτι του νοικοκύρη, για να έχει "μπερεκέτια", δηλαδή, να του πάει καλά η νέα σοδειά. Αυτός για αντάλλαγμα, τους έδινε αυγά χρήματα, κρασί, λάδι, αλεύρι, σιτάρι. Τα χρήματα, καθώς και ό,τι προϊόντα μάζευαν τα παιδιά, τα αφιέρωναν στην εκκλησία. 

Με αυτή την κατασκευή τριγυρνούσαν και τραγουδούσαν τα "χελιδονίσματα",  ένα τραγούδι για τον ερχομό της Άνοιξης.

Πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής με χειροποίητα κουλουράκια

   

koulourakia11

koulourakia55koulourakia33

    

Την Παρασκευή 23-02-2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης με τις εκπαιδευτικούς κ.κ. Φλώρου Χριστίνα και Βιδάλη Μαριγώ, στα πλαίσια προγράμματος υγιεινής διατροφής, παρασκεύασαν στο σχολείο κουλουράκια πορτοκαλιού τα οποία κατανάλωσαν ως δεκατιανό.

 

 

 

 

Αποκριάτικη Γιορτή 2018

xartaetos

Οι μαθητές του σχολείου μας γιόρτασαν τις Απόκριες την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου μεταμφιεσμένοι, χορεύοντας παραδοσιακούς αποκριάτικους ελληνικούς χορούς και πετώντας χαρταετό! Με πολύ κέφι και χαμόγελο!

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο Σχολείο 

via filia

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις. Με αφορμή την ημέρα αυτή, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας αφιερώνουν χρόνο, από 5 Μαρτίου έως 9 Μαρτίου 2018,  με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, σε αντίστοιχες δράσεις.

SID 2018: “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ενα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα”

safer internet 2018

Η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου 2018 θα εορταστεί  παγκοσμίως την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με το σύνθημα “Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερα διαδίκτυο ξεκινά από εσένα”.

Η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται παγκοσμίως τον Φεβρουάριο κάθε έτους για να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για παιδιά και νέους και να εμπνεύσει μια εθνική συζήτηση. Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου γιορτάζεται σε περισσότερες από εκατό χώρες, συντονισμένη από το δίκτυο INSAFE / INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των εθνικών Κέντρων Ασφαλούς  Διαδικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Η μέρα προσφέρει την ευκαιρία να αναδείξουμε τις θετικές χρήσεις της τεχνολογίας και να διερευνήσουμε το ρόλο που όλοι διαδραματίζουμε συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας καλύτερης και ασφαλέστερης διαδικτυακής κοινότητας. Καλεί τους νέους, τους γονείς, τους φροντιστές, τους δασκάλους, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τις εταιρείες, τους υπευθύνους για τη χάραξη πολιτικής και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να συνεργαστούν για να δημιουργήσουν ένα καλύτερο διαδίκτυο.

Οι μαθητές του σχολείου μας γιορτάζουν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για ένα ασφαλές καλυτερο διαδίκτυο που ξεκινά και από τους ίδιους στο μάθημα των ΤΠΕ σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου κ. Τόνια Ζαχαράκη.

Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου.

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών

ierarxes

Την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018, στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος. Με την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο μοιράστηκε άρτος σε όλους τους μαθητές.

Πρωτοχρονιάτικη Πίτα 2018

pita

 

Δεκατρείς πρωτοχρονιάτικες πίτες έκοψαν οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 στο προαύλιο του σχολείου, παρουσία του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Μαρίνου Σχίζα, καθώς και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Οι μαθητές κάθε τμήματος μαζί με τον/την υπεύθυνο/η εκπαιδευτικό έκοψαν τη βασιλόπιτά τους, αναζητώντας το «χρυσό» φλουρί.

Οι βασιλόπιτες ήταν όλες ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, όπως και το δώρο που συνόδευε το κάθε φλουρί που ήταν ένα βιβλίο. 

 

Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2017

 christmas12    christmas22   christmas32

Χριστουγεννιάτικο Bazaar πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας την Τρίτη 19/12/2017 από τους μαθητές της ΣΤ' Τάξης. Παρουσιάστηκαν δημιουργίες των μαθητών, που εργάστηκαν με πολύ μεράκι σε συνεργασία με την κ. Μαριγώ Βιδάλη, εκπαιδευτικό Εικαστικών και άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού - 11 Δεκεμβρίου 2017

 

 unicef

 
Στις 11 Δεκεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξαρτήτου χρώματος γιορτάζουν. Τα παιδιά όλου του κόσμου θα έπρεπε να γιορτάζουν κάθε μέρα. Γιατί τα παιδιά όπως και οι ενήλικες έχουν δικαιώματα. 
 

 

Η παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ 2017

amea 

Η παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992. Δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς, στις κοινωνίες, σε όλους, να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Να ζουν ανάμεσά μας ισότιμα και να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες χωρίς να ζουν απομονωμένοι και αποκομμένοι από τις χαρές της ζωής. Χρέος όλων μας είναι να αντιμετωπίζουμε αυτή τη διαφορετικότητα των συνανθρώπων μας με αγάπη, σεβασμό, ευαισθησία κατανόηση και αλληλοβοήθεια.

Απόσπασμα από την ομιλία της κ. Ελένης Νικολοπούλου, δασκάλας της τάξης ένταξης, προς τους μαθητές του σχολείου.

 

Σχολική Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου

 

pic0
pic110
pic120
pic130
pic140
pic150
pic160
pic170
pic180
pic190
 

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου  2017 πραγματοποιήθηκε στον σχολείο μας   εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του Αντιδικτατορικού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης. Την εορτή είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' Τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους κ. Φίλιππο Βοργιά και κ. Κωνσταντίνο Ρασσιά.

 

Οι μαθητές παρακολουθούν θεατρική παράσταση "Μολυβένιος Στρατιώτης"

 theatron

Tην Πέμπτη 09-11-2017  οι μαθητές του σχολείου παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης», από τη θεατρική ομάδα "Magic Dream", στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σπάρτης.

 

 Σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

 

oct_27_17_1
oct_27_17_2
oct_27_17_3
oct_27_17_4
oct_27_17_5
oct_27_17_6
oct_27_17_7
 

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε  η εορταστική εκδήλωση του Σχολείου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες της Πέμπτης τάξης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σχετικά με τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον των δυνάμεων του άξονα και απέσπασαν τα χειροκροτήματα των συμμαθητών τους καθώς και των εκπαιδευτικών και των γονέων που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Οι μαθητές/τριες της Έκτης τάξης, που συμμετείχαν στη χορωδία του Σχολείου, πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

Την οργάνωση της γιορτής είχαν οι δάσκαλοι της Πέμπτης τάξης κ.κ Γεώργιος Δριβάκος και Γεωργία Μπούτου, ενώ τη διδασκαλία της χορωδίας είχε αναλάβει ο δάσκαλος μουσικής κ. Θεόδωρος Μπουγάδης.  
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υποδιευθύντρια του Σχολείου, κ. Γεωργία Μπούτου.  

 

Επίσκεψη στην  Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης

koumantarios1
koumantarios2
koumantarios3
koumantarios4
 

Την Τετάρτη 25.10.2017 οι μαθητές του Δ1 επισκέφτηκαν την Κουμαντάρειο Πινακοθήκη Σπάρτης, όπου ξεναγήθηκαν στην έκθεση Φωτογραφίας, της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης, με θέμα το Σπάρταθλον. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την έκθεση, διάλεξαν την αγαπημένη τους φωτογραφία και έμαθαν την ιστορία της.

 

Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο - Planetarioum On The Go

planitario1
planitario2
planitario3
planitario4
planitario5
planitario6
planitario7
 

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 στον προαύλιο χώρο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης.

To Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο προβάλει ψηφιακές παραστάσεις ημισφαιρικής οθόνης πλήρους θόλου (360?), σε ένα λυόμενο θόλο διαμέτρου 6 μέτρων με επιφάνεια οθόνης 57 m2, προσφέροντας στους θεατές μία μοναδική οπτικοακουστική εμπειρία. 
Δείχνοντας τις συναρπαστικές ανακαλύψεις στην εξερεύνηση του διαστήματος, συμβάλει στην κατανόηση του κόσμου γύρω μας, ανοίγει τους ορίζοντες των θεατών, εμπνέει και εκπαιδεύει για όσα μας περιβάλλουν για την ίδια τη Γη και τη θέση μας στο σύμπαν.

 

 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης.

 

20171009_130438
20171009_130457
20171009_130505
20171009_130514
diploma_mou

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού  πραγματοποιείται για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά από 7 έως 22 Οκτωβρίου 2017.

 Η βασική ιδέα πίσω από την Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι να δείξει πώς ο προγραμματισμός μπορεί να βοηθήσει να ζωντανέψουν οι ιδέες σας, να  γίνει ο προγραμματισμός Η/Υ πιο προσιτός και να απομυθοποιηθούν οι δεξιότητες που χρειάζονται για να μάθει κάποιος να προγραμματίζει.

Ο Alessandro Bogliolo, επικεφαλής της ομάδας των 90 εθελοντών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, δήλωσε:

«Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι δημιούργησαν πολλά πράγματα από πέτρα, σίδερο, χαρτί και μολύβι, τα οποία έχουν αλλάξει τη ζωή μας, τώρα όμως ζούμε σε μια διαφορετική εποχή, όπου ο κόσμος μας βασίζεται στην χρήση Η/Υ και του προγραμματισμού τους. Διαφορετικές εποχές έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σε θέσεις εργασίας και δεξιότητες. Κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού θέλουμε ο κάθε Ευρωπαίος να αποκτήσει την ευκαιρία να ανακαλύψει τον προγραμματισμό και να διασκεδάσει μέσα από αυτόν. Ας μάθουμε λοιπόν να προγραμματίζουμε για να διαμορφώσουμε το μέλλον μας".

 Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που τη διαχειρίζονται εθελοντές, οι οποίοι προωθούν την εκμάθηση του προγραμματισμού στις χώρες τους, ως Πρέσβεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2013 από την ομάδα των Νεαρών Συμβούλων για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στο μάθημα των ΤΠΕ οι μαθητές σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του σχολείου μας, κ. Τόνια Ζαχαράκη, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον προγραμματισμό Η/Υ με ψυχαγωγικό τρόπο.. Προγραμματίζουν δραστηριότητες στα αγαπημένα τους παιχνίδια MineCraft, StarWars, Frozen και UngryBirds μέσα από τον ιστότοπο studio.code.org

 

Ποδηλασία …. στο 2ο Δ.Σ. Σπάρτης 

 

athlitismos11
athlitismos22
athlitismos33
 

Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ημέρα της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού με μήνυμα "Αθλούμαι - ΧαράΖω το Μέλλον", οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να μάθουν, να ρωτήσουν και να ευαισθητοποιηθούν για το άθλημα της ποδηλασίας από τρεις ξεχωριστούς καλεσμένους: τον Δημήτρη Χριστάκο, 6ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή πίστας στην ποδηλασία, τον Παναγιώτη Καρούνο, πρωταθλητή ποδηλασίας και προπονητή της ομάδας του Σπαρτιατικού και τον Χρήστο Βορβή, προπονητή της ίδιας ομάδας. Οι προσκεκλημένοι συζήτησαν με τα παιδιά για το αθλητικό και ψυχαγωγικό σκέλος της ποδηλασίας, έχοντας φέρει μαζί τους 3 ποδήλατα (βουνού, πίστας και πόλης) και παράλληλα επεκτάθηκαν και σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και πρόληψης ατυχημάτων, με τη χρήση ενός ανθρώπινου ομοιώματος και των πτώσεών του από το ποδήλατο, γεγονός που εντυπωσίασε τα παιδιά και τα προβλημάτισε για την αναγκαιότητα της χρήσης κράνους όταν οδηγούν ποδήλατο.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, αφού ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καλεσμένους, στη συνέχεια πρόσφερε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Χριστάκο για την παγκόσμια διάκρισή του στο άθλημα της ποδηλασίας, ενώ ο τιμώμενος ανταπέδωσε με την προσφορά μιας φανέλας του με τα σύμβολα της Εθνικής Ομάδος Ποδηλασίας την οποία μάλιστα και υπέγραψε.

Οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, με παιδαγωγικά παιχνίδια, αθλήματα και αθλοπαιδιές, σχεδιασμένα και οργανωμένα από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής του σχολείου, τους κ.κ. Βασίλη Ανδρώνη και Σταυρούλα Φλώρου, καθώς και με εικαστικές δημιουργίες, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά ακούσματα και υλοποίηση project που σχετίζονταν με τον αθλητισμό, προγραμματισμένες και οργανωμένες από όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.