Έκθεση Εικαστικής Δημιουργίας Μαθητών 2019

eikastika ekthesi 2019 a2

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019, σε εσωτερικό  χώρο του σχολείου, παράλληλα με την Καλοκαιρινή Γιορτή λειτουργούσε Έκθεση με Εικαστικές Δημιουργίες των μαθητών του σχολείου. Υπεύθυνη για τη διδασκαλία των Εικαστικών στο σχολείο είναι η κ. Γεσθημανία Χαντζή.

Καλοκαιρινή Γιορτή του Σχολείου 2019

giorti lixis 2019 1a giorti lixis 2019 2a

 giorti lixis 2019 3a giorti lixis 2019 4a

 giorti lixis 2019 5a giorti lixis 2019 6a

Μια όμορφη γιορτή λήξης των μαθημάτων και εφέτος! Πολλά συγχαρητήρια στους Μαθητές, στους Εκπαιδευτικούς και στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου! Προσπάθεια, Μεράκι, Χαμόγελο, Αγάπη κι όλοι μαζί σε μια αγκαλιά αποχαιρέτησαν τη φετινή σχολική χρονιά! Καλό καλοκαίρι σε όλους!

 

Πρόσκληση στην Καλοκαιρινή Γιορτή του Σχολείου

prosklisi giortis lixis 2019

 

 

1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων Λακωνίας

xorwn antamwma 2019 

 antamwma 2019 1 

 

 

 antamwma 2019 2 antamwma 2019 3

Μαθητές της Ε' και Στ' Τάξης του Σχολείου συμμετείχαν στο 1ο Αντάμωμα Παραδοσιακών Χορών Δημοτικών Σχολείων στο Ξηροκάμπι. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τον δάσκαλο Φυσικής Αγωγής του σχολείου, που δίδαξε τους χορούς που παρουσιάστηκαν από τους μαθητές, κ. Βασίλειο Ανδρώνη. Οι μαθητές εκπροσώπησαν επάξια το σχολείο μας και ενθουσιάστηκαν με τη συμμετοχή.

Βραδιά Παραδοσιακών Χορών 2019

 xoroi syllogos 2019 1a xoroi syllogos 2019 3a xoroi syllogos 2019 4a xoroi syllogos 2019 5a

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Βραδιά Παραδοσιακών Χορών που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης την Τρίτη 5 Ιουνίου 2019 στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Οι μαθητές του σχολείου χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα, που διδάχθηκαν όλη τη χρονιά, από το δάσκαλο των παραδοσιακών χορών, κ. Βασίλειο Ανδρώνη. Η εκδήλωση είχε ζωντανή μουσική, προσφορά των κ. κ. Ηλία Καππάκου, κ. Βασίλη Βήλου και κ. Νίκου Σταθάκη. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κ. Μαρίνος Σχίζας απένειμε Τιμητική Πλακέτα στον κ. Βασίλειο Ανδρώνη.

Το 2ο Δημοτικό στην Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

photo parelasi 25 19 1a photo 25 19 dance a

Σχολική γιορτή για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

 photo 25 19 1a photo 25 19 4a photo 25 19 5a

Την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε  η εορταστική εκδήλωση του Σχολείου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες της Έκτης τάξης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα σχετικά με τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και απέσπασαν τα χειροκροτήματα των συμμαθητών τους καθώς και των εκπαιδευτικών και των γονέων που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Οι μαθητές/τριες της Πέμπτης τάξης, που συμμετείχαν στη χορωδία του Σχολείου, πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση.

Την οργάνωση της γιορτής είχαν οι δάσκαλοι της Έκτης τάξης κ.κ Γεώργιος Δριβάκος και Γεωργία Μπούτου, ενώ τη διδασκαλία της χορωδίας είχε αναλάβει ο δάσκαλος μουσικής κ. Θεόδωρος Μπουγάδης.  
Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Διευθύντρια, κ. Ελένη Δαράκη.  

Χελιδονίσματα 2019

 xelidonismata 2019 1aa

Σε πολλές περιοχές της χώρας μας, την πρώτη Μαρτίου ή στις 21 Μαρτίου, ημέρα της εαρινής ισημερίας, τα παιδιά γυρνάνε στα σπίτια κρατώντας ένα αρθρωτό ομοίωμα χελιδονιού, την «χελιδόνα», και τραγουδούν ένα είδος καλάντων, τα χελιδονίσματα. Το έθιμο της χελιδόνας, έχει τις ρίζες του στην αρχαία Ελλάδα, και επιβιώνει μέχρι τις μέρες μας σε πολλά μέρη της Ελλάδας. Στο σχολείο μας οι μικροί χελιδονιστές της τάξης Β1, με τους δασκάλους τους κ. Μαριγώ Βιδάλη και κ. Θόδωρο Μπουγάδη, τραγούδησαν για τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους τα χελιδονίσματα την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019.

Συμμετοχή στη Mascarata 2019

 apokries 2019 1a  apokries 2019 2b

Η ομάδα LegoSchool του σχολείου μας! Πρώτη μας συμμετοχή και πήραμε το 2ο βραβείο! Μπράβο στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου που ανέλαβε την κατασκευή των στολών και σε όσους συνέβαλαν στην όλη διαδικασία! Μπράβο στους μαθητές του  2ου Δημοτικού σχολείου!

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο 2019

 bulling

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στο σχολείο. Η ημέρα αυτή αποτελεί μια αφορμή για εκπαιδευτικούς, μαθητές/τριες και γονείς των σχολείων όλης της χώρας να ανταλλάξουν σκέψεις, πληροφορίες και ιδέες και να ενεργοποιηθούν δράσεις ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της σχολικής βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνεται μεταξύ και εναντίον των μαθητών/τριών, ώστε να περιοριστούν οι δίαυλοι εκδήλωσης της βίας στη ζωή των ανηλίκων και να αποτραπούν οι αρνητικές συνέπειες στις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Αποκριάτικη Γιορτή 2019

 apokries2019 a sun

Την Κυριακή 3 Μαρτίου 2019 το μεσημέρι στο προαύλιο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Η ανταπόκρισή ήταν απίστευτη! Οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς αλλά και μοντέρνους. Το Αποκριάτικο πάρτι στέφθηκε με επιτυχία βασιζόμενο στη παράδοση και στη συμμετοχή όλων!

Τσικνοπέμπτη 2019

tsikno1  tsikno22

Πιστοί στην παράδοση! Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μοίρασε σουβλάκια με την ανάλογη τσίκνα στα παιδιά και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας! Ακολούθησαν χοροί στο όμορφο και μεγάλο προαύλιο μας κάνοντας προθέρμανση για τον Αποκριάτικο χορό την Κυριακή!

Παραμύθι χωρίς όνομα

delta1  theatron11  theatron22

 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το έργο της ακαδημαϊκού Πηνελόπης Δέλτα το "Παραμύθι χωρίς όνομα", στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου στο ισόγειο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, από το θέατρο Λύχνος και την Εκπαιδευτική Πράξη, την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019.

Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου 2019

safeinternet2 2019

Ο εορτασμός της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (SID), για το 2019, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Aποτελεί μία πρόσκληση σε όλους/όλες, ώστε να συμμετάσχουν αποφασιστικά και να διαδραματίσουν τον δικό τους καθοριστικό ρόλο, αναφορικά με τη διαμόρφωση ενός καλύτερου και ασφαλέστερου Διαδικτύου.

Οι μαθητές του σχολείου μας γιορτάζουν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για ένα ασφαλές καλυτερο διαδίκτυο που ξεκινά και από τους ίδιους στο μάθημα των ΤΠΕ σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου κ. Τόνια Ζαχαράκη.

Ας ενωθούμε, λοιπόν, και ας φτιάξουμε ΜΑΖΙ ένα καλύτερο Διαδίκτυο … γιατί, ας μην ξεχνάμε, ότι Ένα Καλύτερο Διαδίκτυο Ξεκινάει από όλους ΕΜΑΣ!!!

Ασφάλεια στο Internet με λόγια απλά!

Ασφάλεια στο Διαδίκτυο συμβουλές για γονείς & παιδιά

 

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών 2019

ierarxes

"Τους τρεις μεγίστους φωστήρας, της Τρισηλίου Θεότητος, τους την οικουμένην ακτίσι, δογμάτων θείων πυρσεύσαντας? τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας, τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας? Βασίλειον τον μέγα, και τον θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη, τω την γλώτταν χρυσορρήμονι? πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί, συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν? αυτοί γαρ τη Τριάδι, υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσιν"

Την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019, στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος. 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και παζάρι στο σχολείο μας

 bazar2018 5  bazar2018 3

 bazar2018 1  bazar2018 2b

Σε μια παραμυθένια ατμόσφαιρα χρωμάτων, μουσικής πανδαισίας, τραγουδιών, θεατρικού παιχνιδιού, παραμυθιών, ευρηματικών κατασκευών, φαντασίας, ευχών και χαράς, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018, στις 5:00 μ.μ., η Χριστουγεννιάτικη εορτή και το παζάρι στο σχολείο μας, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, σε συνεργασία με τη Διευθύντρια και τους εκπαιδευτικούς.

Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

dikaiwmata

Η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου, σε ανάμνηση της υπογραφής της Παγκόσμιας Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στις 10 Δεκεμβρίου 1948. Όραμα των εμπνευστών της, ένας κόσμος με δικαιώματα και ελευθερίες χωρίς διακρίσεις. Οι μαθητές του σχολείου μας τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκπονώντας σχετικές εργασίες στο μάθημα των ΤΠΕ σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό κ. Τόνια Ζαχαράκη.

 

Η παγκόσμια ημέρα ΑΜΕΑ 2018 

amea 2018

amea 2018 22

 

Τo 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι ημέρα αφιερωμένη στον καθημερινό αγώνα των ατόμων με αναπηρία να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους, συνήθως σε ένα αφιλόξενο γι' αυτούς περιβάλλον, στους οικείους τους που αγωνιούν μαζί τους νυχθημερόν και σε όλους τους εθελοντές, επιστήμονες, ειδικούς θεραπευτές που βρίσκονται δίπλα τους.

"Μπορώ να προσφέρω ότι κι εσύ, φτάνει να μου δώσεις τα εφόδια και την ευκαιρία.." 

Απόσπασμα από την ομιλία της κ. Ελένης Νικολοπούλου, δασκάλας της τάξης ένταξης, προς τους μαθητές του σχολείου.

Σχολική Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου 2018

polytexneio1

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου  2018 πραγματοποιήθηκε στον σχολείο μας εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, του Αντιδικτατορικού Αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης. Την εορτή είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' Τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους κ. Βάσω Καμπέρη και κ. Κυριάκο Τσούκλερη. 

Σχολική γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

OCT18 2 OCT18 3  OCT18 4

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, η εορταστική εκδήλωση του Σχολείου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την ελληνική σημαία. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες της Πέμπτης τάξης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και ποιήματα εμπνευσμένα απ΄ τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών και Γερμανών. Τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία, τη φροντίδα για τα κοστούμια και τα σκηνικά της τελετής είχαν οι δάσκαλοι της  τάξης, κ.κ. Σοφία Λεβεντάκη και Παναγιώτης Χονδρός. Τη διδασκαλία της χορωδίας αποτελούμενης από τους μαθητές της Τετάρτης τάξης είχε ο εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Μπουγάδης. Ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Υποδιευθύντρια του σχολείου κ. Γεωργία Μπούτου.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων που παρευρίσκονταν.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2018 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

codeweekeu   scratch

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2018  πραγματοποιείται από τις 6 έως τις 21 Οκτωβρίου 2018. 

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που γιορτάζει τη δημιουργία εφαρμογών και πραγμάτων γύρω μας μέσω της συγγραφής κώδικα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν χρησιμοποιώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα και ακόμα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.

Για το 2018, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού επιθυμεί να αξιοποιήσει περισσότερο τον τομέα της εκπαίδευσης, προκειμένου όσο το δυνατόν περισσότεροι μαθητές να έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τον προγραμματισμό και να δοκιμάσουν προτεινόμενες δραστηριότητες.

Στο σχολείο μας, στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, οι μαθητές της Γ', Δ', Ε' και Στ' Τάξης εμβάθυναν στην έννοια του προγραμματισμού μέσω του προγραμματιστικού περιβάλλοντος Scratch. Οι μαθητές με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Τόνιας Ζαχαράκη δημιούργησαν τις πρώτες τους εφαρμογές και ενθουσιάστηκαν από το συναρπαστικό κόσμο του προγραμματισμού και τις δυνατότητές του. Κατανόησαν σε βάθος πόσο περισσότερο ενδιαφέρον είναι γι' αυτούς να είναι οι ίδιοι δημιουργοί των παιχνιδιών τους από το να είναι απλοί χρήστες εφαρμογών που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει άλλοι.

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Σπαρταθλητές στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

 spartathlon

Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης είχαν την ευκαιρία και τη χαρά να ακούσουν, να μάθουν, να ρωτήσουν και να ευαισθητοποιηθούν σχετικά με τον υπερ-μαραθώνιο των 248,8 χιλιομέτρων, το «Σπάρταθλον», και μάλιστα από δύο ξεχωριστούς Σπαρτιάτες Σπαρταθλητές, τον Σπύρο Θεοδοσόπουλο και τον Θύμιο Κωσταρίδη, καθώς και από τον Αντιπρόεδρο του Συλλόγου Σπαρτιατών Δρομέων, Παναγιώτη Βλαχάκο.
Οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών συνεχίστηκαν καθ’ όλη την υπόλοιπη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, με παιδαγωγικά παιχνίδια, αθλήματα και αθλοπαιδιές, σχεδιασμένα και οργανωμένα από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής του σχολείου, κ.κ. Βασίλη Ανδρώνη και Σταυρούλα Φλώρου, καθώς και με εικαστικές δημιουργίες, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά ακούσματα και υλοποίηση project που σχετίζονταν με τον αθλητισμό, προγραμματισμένες και οργανωμένες από όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.