Διεξαγωγή επιμορφωτικής συνάντησης Ειδικότητας Πληροφορικής

Η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής κ. Ευστρατία Λιακοπούλου πραγματοποίησε επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Διδακτικά σενάρια για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο» για τους/τις εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ86 Πληροφορικής που υπηρετούν σε Δημοτικά Σχολεία ευθύνης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας. Η συνάντηση έγινε στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης την Πέμπτη 23-5-2019, ώρες 08:20-13:30. Στη συνάντηση συμμετείχε η εκπαιδευτικός Πληροφορικής του σχολείου, κ. Τόνια Ζαχαράκη.

Διαχείριση τάξης – Ζητήματα καθημερινής λειτουργίας και πρακτικής στο Δημοτικό Σχολείο

kokonos3

Στο πλαίσιο των επιμορφωτικών δράσεων του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ70 (Δασκάλων) της 4ης Ενότητας Δημοτικών Σχολείων ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Πελοποννήσου, κ. Αντώνιος Κοκκονός, πραγματοποίησε επιμορφωτική ημερίδα, με θέμα: «Διαχείριση τάξης – ζητήματα καθημερινής λειτουργίας και πρακτικής στο Δημοτικό Σχολείο», στην  οποία έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων του 2ου Δ.Σ.Σπάρτης, του 4ου Δ.Σ. Σπάρτης και του Ι.Δ.Σ "Πολυχρονάκου",  την Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης. 

Οι γενικοί άξονες της ημερίδας ήταν:

Ενδυνάμωση της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας.

Μελέτες περίπτωσης: Προσέγγιση ζητημάτων που σχετίζονται με την ενδυνάμωση της συνεργασίας σχολείου – οικογένειας.

Ζητήματα διαχείρισης σχολικής τάξης: πρόληψη και αντιμετώπιση επιθετικότητας και σχολικής βίας.

Μελέτες περίπτωσης: Προσέγγιση ζητημάτων που σχετίζονται με τη διαχείριση περιστατικών επιθετικότητας και σχολικής βίας.

Διαμορφώνοντας το κατάλληλο μαθησιακό περιβάλλον.