Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

safeinternet2020

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το Υπουργείο Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού.

Ο όρος «εκφοβισμός και βία στο σχολείο» (school bullying) χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια κατάσταση, κατά την οποία ασκείται εσκεμμένη, απρόκλητη, συστηματική και επαναλαμβανόμενη βία και επιθετική συμπεριφορά, με σκοπό την επιβολή, την καταδυνάστευση και την πρόκληση σωματικού και ψυχικού πόνου σε μαθητές από συμμαθητές τους, εντός και εκτός σχολείου.

Στο σχολείο μας υλοποιήθηκαν σχετικές δράσεις από όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Αποκριάτικη Γιορτή 2020

apokries20 1

Την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 το μεσημέρι στο προαύλιο του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας. Η ανταπόκρισή ήταν απίστευτη! Οι μαθητές χόρεψαν παραδοσιακούς αποκριάτικους χορούς αλλά και μοντέρνους. Το Αποκριάτικο πάρτι στέφθηκε με επιτυχία βασιζόμενο στη παράδοση και στη συμμετοχή όλων!

1ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών

musicfestival2020

Συμμετοχή του Σχολείου μας στο 1ο Παμπελοποννησιακό Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών" που διεξάγεται από Παρασκευή 31 Ιανουαρίου έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020 στη Σπάρτη, και δίνει «φωνή» σε περισσότερους από 600 μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, χορωδούς από 15 σχολικές μονάδες της Πελοποννήσου. Τη χορωδία του σχολείου μας δίδαξε ο εκπαιδευτικός Μουσικής του σχολείου κ. Θεόδωρος Μπουγάδης.

Ημέρα Ασφαλούς  Διαδικτύου 2020

safeinternet2020

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. 

Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικότητα.

Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο

Γιορτάζοντας τη θετική δύναμη του διαδικτύου, το θέμα της φετινής Ημέρας «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο» ενθαρρύνει όλους να συμμετάσχουν στο παγκόσμιο κίνημα, να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις δυνατότητες του διαδικτύου, να φέρει τους ανθρώπους κοντά.

Οι μαθητές του σχολείου μας γιορτάζουν και εμπλουτίζουν τις γνώσεις τους για ένα ασφαλές καλυτερο διαδίκτυο που ξεκινά και από τους ίδιους στο μάθημα των ΤΠΕ σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό Πληροφορικής του Σχολείου κ. Τόνια Ζαχαράκη.

Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών 2020

ierarxes

"Τους τρεις μεγίστους φωστήρας, της Τρισηλίου Θεότητος, τους την οικουμένην ακτίσι, δογμάτων θείων πυρσεύσαντας? τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας, τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας? Βασίλειον τον μέγα, και τον θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη, τω την γλώτταν χρυσορρήμονι? πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί, συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν? αυτοί γαρ τη Τριάδι, υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσιν"

Την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020, στα πλαίσια του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος. 

Βασιλόπιτα 2020

vasilopita2020

Την Πέμπτη 9/1/2020 όλες οι τάξεις έκοψαν τη βασιλόπιτα τους! Όποιος μαθητής έβρισκε το φλουρί έπαιρνε ένα βιβλίο προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Χριστουγεννιάτικη γιορτή και παζάρι 2019

christ baz fest gon1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας που διοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς του σχολείου. Οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους απόλαυσαν ένα αλησμόνητο χριστουγεννιάτικο απόγευμα.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

amea 2018

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου και καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ με την υιοθέτηση του Προγράμματος Δράσης για τα ΑμεΑ το Δεκέμβριο του 1992. Στο σχολείο μας μίλησε σχετικά στους μαθητές η εκπαιδευτικός του σχολείου, κ. Ελένη Νικολοπούλου.

Σχολική Γιορτή για την Επέτειο του Πολυτεχνείου 2019

 polytexneio19 1polytexneio19 2

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου  2019 πραγματοποιήθηκε στον σχολείο μας εορταστική εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Την εορτή είχαν προετοιμάσει οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ' Τάξης με τους εκπαιδευτικούς τους κ.κ. Γεωργία Μπούτου και  Κώστα Ρασσιά. 

Σχολική Γιορτή για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Oktwbriou28 19

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης, η εορταστική εκδήλωση του Σχολείου για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 και την ελληνική σημαία. 

Στα πλαίσια της εκδήλωσης οι μαθητές/τριες της Πέμπτης τάξης παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα και ποιήματα εμπνευσμένα απ΄ τον αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Ιταλών και Γερμανών. Τη διδασκαλία των ρόλων, τη σκηνοθεσία, τη φροντίδα για τα κοστούμια και τα σκηνικά της τελετής είχαν οι δάσκαλοι της  τάξης, κ.κ. Γεώργιος Δριβάκος και Δημήτριος Μπαμπαλέτος. Τη διδασκαλία της χορωδίας είχε ο εκπαιδευτικός κ. Θεόδωρος Μπουγάδης.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης απέσπασαν το ένθερμο χειροκρότημα όλων των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων και κηδεμόνων που παρευρίσκονταν.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2019 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης

 codeweekeu

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Προγραμματισμού 2019  πραγματοποιείται για έβδομη χρονιά από τις 5 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019. 

Η Εβδομάδα Προγραμματισμού της ΕΕ είναι μία πρωτοβουλία απλών πολιτών που γιορτάζει τη δημιουργία εφαρμογών και πραγμάτων γύρω μας μέσω της συγγραφής κώδικα. Κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες της Ευρώπης έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν χρησιμοποιώντας νέες ψηφιακές τεχνολογίες, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα γράφοντας λίγες γραμμές κώδικα και ακόμα να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στον τομέα της πληροφορικής και του προγραμματισμού.

Στο σχολείο μας, στα πλαίσια του μαθήματος των ΤΠΕ, οι μαθητές της Γ', Δ', Ε' και Στ' Τάξης εμβάθυναν στην έννοια του προγραμματισμού μέσω του προγραμματιστικού περιβάλλοντος Scratch. Οι μαθητές με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Τόνιας Ζαχαράκη δημιούργησαν τις πρώτες τους εφαρμογές και ενθουσιάστηκαν από το συναρπαστικό κόσμο του προγραμματισμού και τις δυνατότητές του. 

6η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

 sxolikos athlitismos 19

Πανελλήνια ημέρα Αθλητισμού η Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ο Σύλλογος Διδασκόντων με συνεργασία το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας, προσκάλεσε δύο αθλητικούς συλλόγους να μιλήσουν αλλά και να δείξουν λίγα από τα μυστικά του μπάσκετ στους μαθητές και τις μαθήτριες. Ο ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ BC και ο ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ Γ. Σ. ανταποκριθηκαν στο κάλεσμα  και το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό με τα παιδιά να "βομβαρδίζουν" τα καλάθια του σχολείου μας με "πόντους".

Οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών συνεχίστηκαν καθ’ όλη την υπόλοιπη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, με παιδαγωγικά παιχνίδια, αθλήματα και αθλοπαιδιές, σχεδιασμένα και οργανωμένα από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής του σχολείου, κ.κ. Βασίλη Ανδρώνη και Σταυρούλα Φλώρου, καθώς και με εικαστικές δημιουργίες, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά ακούσματα και υλοποίηση project που σχετίζονταν με τον αθλητισμό, προγραμματισμένες και οργανωμένες από όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.

Αγιασμός σχολικού έτους 2019-2020

agiasmos 19 a agiasmos 19 b agiasmos 19 c

agiasmos 19 d2

Σε κλίμα συγκίνησης και χαράς πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός στο σχολείο μας. Με την ευχή όλων οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου να είναι υγιείς και οι μαθητές να προοδεύουν, η νέα σχολική χρονιά μόλις ξεκίνησε!