Δημιουργία λογαριασμού μαθητή στο ΠΣΔ από τον γονέα ή κηδεμόνα

Αφορά τους μαθητές που δεν διαθέτουν ήδη λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.

  1. Η εγγραφή γίνεται από τη σελίδα  https://register.sch.gr/students.  Στην ίδια σελίδα μπορεί να φτάσει κάποιος από την πύλη του ΠΣΔ www.sch.gr ακολουθώντας το σύνδεσμο «Εγγραφή».
  2. Η εγγραφή γίνεται από τον γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή/τριας.  Στη σελίδα υπάρχουν σχετικές οδηγίες τις οποίες θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε η εγγραφή να είναι επιτυχής. Δείτε αναλυτικά τον οδηγό έγγραφής: https://register.sch.gr/students/docs20/StudentsRegisterHelp.pdf  
  3. Απαιτείται η συμπλήρωση του Αριθμού Μητρώου του μαθητή.  Στους γονείς/κηδεμόνες μαθητών/τριών των Νηπιαγωγείων και των Α' και Β' Τάξεων Δημοτικού Σχολείου, Α Γυμνασίου και Α Λυκείου το σχολείο μπορεί να φροντίσει για την γνωστοποίηση του Αριθμού Μητρώου των αντίστοιχων μαθητών. Για μαθητές μεγαλύτερων τάξεων ο αριθμός αυτός αναγράφεται στους Ελέγχους Προόδου των μαθητών του προηγούμενου έτους.
  4. Συνιστούμε στον γονέα/κηδεμόνα την αναγκαιότητα ορθής αναγραφής της διεύθυνσης e-mail του καθώς επίσης και του αριθμού κινητού τηλεφώνου, ώστε να είναι εύκολη η ανάκτηση των στοιχείων μαθητικού λογαριασμού σε περίπτωση που αυτά ξεχαστούν.

Διαδικτυακά μαθήματα λόγω κορονοϊού -  Ενημέρωση

Συμβουλές Ασφαλούς Πλοήγησης Στο Διαδίκτυο για Γονείς

Συμβουλές Ασφαλούς Πλοήγησης Στο Διαδίκτυο

Υποβολή Εργασίας σε Μάθημα του ιστότοπου Eclass (Οδηγίες)

Οι μαθητές μπορούν να επισκεφθούν τα μαθήματα που έχουν αναρτηθεί στον Eclass ιστότοπο (eclass.sch.gr) και να επιλέξουν δραστηριότητες. Υπάρχουν ανοιχτά μαθήματα επισκέψιμα χωρίς κωδικούς και μαθήματα στα οποία απαιτείται η σύνδεση του μαθητή με τους κωδικούς του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου που διαθέτει και στα οποία  πρέπει να εγγραφεί στην πρώτη του επίσκεψη.

Εγγραφή σε Μαθήματα του σχολείου μας Με λόγια απλά 

Μπαίνουμε στον ιστότοπο eclass.sch.gr

Κάνουμε Σύνδεση με Λογαριασμό (αυτόν που έχουμε λάβει από το ΠΣΔ)

Βλέπουμε τα διαθέσιμα μαθήματα. και την 1η φορά κάνουμε εγγραφή στα μαθήματα που επιθυμούμε να παρακολουθήσουμε (Πατάμε στο πλήκτρο Εγγραφή και κλικ στα μαθήματα που θέλουμε να εγγραφούμε).

Σε κάθε επόμενη επίσκεψή μας στον ιστότοπο eclass θα τα βρίσκουμε κατευθίαν στο χαρτοφυλάκιό μας.

Σύνδεση μαθητών στο eclass και εγγραφή σε μάθημα (Οδηγίες)

Οδηγίες για τους γονείς/κηδεμόνες