Εγγραφές στην Α' Τάξη για το σχολικό έτος 2021-2022

clip_image002.gif

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ

& Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

2ο 12/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ

            Σπάρτη,  26 - 02 - 2021

          

   Ταχ. Διεύθυνση:

   Ταχ. Κώδικας:

   Πληροφορίες:

   Τηλέφωνο:

   Τηλεομοιότυπο:

   Ηλεκτρ. Ταχυδρ.:

Κ. Παλαιολόγου 136

231 00   ΣΠΑΡΤΗ

Ελένη Δαράκη

27310-28034

27310-28034

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  

                                       

  

 

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗΝ Α’ ΤΑΞΗ

Διάρκεια εγγραφών: Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 έως και Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

                                                                   (από 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.)

Για την αποφυγή συνωστισμού –λόγω μέριμνας αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού COVID-19- οι γονείς/κηδεμόνες θα εισέρχονται εντός της σχολικής μονάδας, αφού έχουν επικοινωνήσει δια του θυροτηλεφώνου του σχολείου με τη Διευθύντρια και τηρώντας τα απαιτούμενα μέτρα (χρήση μάσκας- αποστάσεις).

Εγγραφές μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία θεωρούνται εκπρόθεσμες και χρειάζονται την έγκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατά το σχολικό έτος 2021-2022 στην Α’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές/τριες που γεννήθηκαν από 1-1-2015 έως και 31-12-2015.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά:

  • Αίτηση εγγραφής (χορηγείται από το σχολείο)
  • Βεβαίωση φοίτησης Νηπιαγωγείου και Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό
  • Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του/της μαθητή/τριας (λογαριασμός ηλεκτρικού ρεύματος, ενοικιαστήριο συμβόλαιο, κ.τ.ό.), η οποία βρίσκεται εντός των ορίων της σχολικής περιφέρειας
  • Ατομικό Δελτίο Υγείας μαθητή/τριας (Α.Δ.Υ.Μ.) (το έντυπο χορηγείται από το σχολείο)
  • Βιβλιάριο Εμβολίων
  • Στην περίπτωση μαθητών/τριών με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες οι γονείς/κηδεμόνες συνυποβάλλουν γνωμάτευση από Κ.Ε.Σ.Υ. ή δημόσιο ιατροπαιδαγωγικό κέντρο ή άλλη δημόσια αρμόδια υπηρεσία
  • Το πιστοποιητικό γέννησης αναζητείται αυτεπάγγελτα από το σχολείο
  • Αίτηση εγγραφής δύνανται να υποβάλουν και γονείς/κηδεμόνες που διαμένουν εκτός σχολικής περιφέρειας, εφόσον στο σχολείο φοιτούν ήδη αδέλφια τού/τής προς εγγραφή μαθητή/τριας.

Στην περίπτωση μη-φοίτησης σε Νηπιαγωγείο, ο γονέας/κηδεμόνας υποβάλλει αίτηση στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας (2ο χλμ. Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου), με τους λόγους μη φοίτησης, προκειμένου να εγκριθεί η εγγραφή ή να εφαρμοστούν οι διατάξεις του Ν.3852/2010, άρθρο 94, παρ. 4, περ. 26.

Διαδικασία εγγραφής

(σύμφωνα με το Π.Δ.79/2017, άρθρο 7, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 του άρθρου 44 του Ν.4777/2021)

Με το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας των αιτήσεων εγγραφών (19-03-2021) η Διευθύντρια του σχολείου ελέγχει την ακρίβεια των στοιχείων και συντάσσει ονομαστική κατάσταση μαθητών/τριών την οποία αποστέλλει εντός προθεσμίας δύο εργάσιμων ημερών στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας.

Αν ο αριθμός των αιτήσεων μαθητών/τριών για εγγραφή στην Α’ τάξη υπερβαίνει τους 25 μαθητές/τριες ανά τμήμα, εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στην παρ.4δ του άρθρου 7 του Π.Δ.79/2017, όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 του άρθρου 44 του Ν.4777/2021

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, αποφασίζει, είτε για τη λειτουργία περισσότερων τμημάτων, είτε για την κατανομή των μαθητών/τριών σε όμορα Δημοτικά Σχολεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους και ενημερώνει αρμοδίως τους γονείς, κηδεμόνες για τα σχολεία εγγραφής. Η ανωτέρω διαδικασία ολοκληρώνεται μέχρι τη 10η Απριλίου.

Οι αλλοδαποί/ές μαθητές/τριες εγγράφονται στην Α’ τάξη αφού προσκομίσουν ληξιαρχική πράξη γέννησης ή ομοειδές πιστοποιητικό, επίσημα μεταφρασμένο.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

 

   α. Προϋποθέσεις εγγραφής μαθητών /τριων στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα

 

Οι μαθητές/τριες εγγράφονται στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα κατόπιν σχετικής αίτησης-δήλωσης των γονέων/κηδεμόνων τους. Γίνονται δεκτές όλες ανεξαιρέτως οι αιτήσεις των γονέων/κηδεμόνων για φοίτηση των μαθητών/τριων στο Ολοήμερο πρόγραμμα, χωρίς προϋποθέσεις.

 

β. Προϋποθέσεις συμμετοχής μαθητών /τριών στο τμήμα Πρωινής Ζώνης (7:00 – 8:00)

 

Στο τμήμα αυτό δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές/τριες οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι/νες και φοιτούν στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα.

 

                                                                                  

 

 

                                                                           Από τη Διεύθυνση του Σχολείου